Gabriel Rufián

Gabriel Rufián

.

Barcelona, Hotel Palace (Gran Vía de les Corts Catalanes, 668) 9:00 horas
12-07-2023 09:00

Desayuno informativo del Fórum Europa Tribuna Catalunya, organizado por Nueva Economía Fórum. Plazas limitadas
 
El evento será transmitido telemáticamente a través del canal de YouTube de Nueva Economía Fórum.

Gabriel Rufián

Cabeza de lista de ERC por Barcelona al Congreso de los Diputados
Mostrar Biografía

Santa Coloma de Gramanet
8 de febrer de 1982

CÀRREC ACTUAL A ESQUERRA
Portaveu del grup parlamentari al Congrés dels Diputats
 
CÀRREC INSTITUCIONAL ACTUAL
Diputat al Congrés
 
FORMACIÓ I TRAJECTÒRIA PERSONAL
Gabriel Rufián va créixer a Santa Coloma de Gramenet, al barri de Fondo, en el si d'una família andalusa de fortes conviccions progressistes que va arribar a Catalunya a principis de la dècada dels 60. En Gabriel explica sovint que, al seu barri, la gent va construir casa seva amb les mans, del no-res i sense res. Aquest esperit d'autosuperació que observava dia rera dia el va convèncer de la necessitat de formar-se i anar a la universitat, on va cursar la diplomatura de Relacions Laborals i, seguidament, un màster en Direcció de Recursos Humans. Un cop finalitzats els estudis, va treballar en aquest àmbit professional més d'una dècada.
 
Des de 2014, Gabriel Rufián reivindica l'independentisme expressat en castellà i ho va fer, especialment, des de l'entitat Súmate. També ha estat membre de l'ANC i, finalment, l'any 2015 va encapçalar les llistes d'Esquerra al Congrés dels Diputats, on ha treballat incansablement fins avui per la llibertat de Catalunya, la justícia social i per un independentisme heterogeni i transversal. El 2019 va ser reescollit diputat al Congrés, en una llista encapçalada pel president del partit, Oriol Junqueras, i, actualment, és el portaveu del grup parlamentari.
 
Fuente: www.esquerra.cat

Presentador

Teresa Jordà

Candidata de ERC por Barcelona al Congreso de los Diputados
Mostrar Biografía

FORMACIÓ I TRAJECTÒRIA PERSONAL
Nascuda a Ripoll un 19 de juny de 1972, Teresa Jordà és llicenciada en Història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. El bressol de Catalunya ho és tot per ella, són els seus orígens i on s’ha forjat políticament com alcaldessa (2003-2011), també com a regidora a l’oposició.
 
Ha treballat en la política municipal durant 19 anys, fins que el 2017 es va acomiadar de l’Ajuntament. Entre d’altres, ha treballat a la Federació de Municipis de Catalunya portant polítiques culturals i també treballant pel municipalisme al SOC. Tanmateix, ha estat vicepresidenta de la Fundació Eduard Soler de Ripoll i presidenta de la Fundació Guifré.
 
TRAJECTÒRIA POLÍTICA
El 2011, Teresa Jordà fa el salt a la política nacional i passa a encapçalar la llista de Girona al Congrés dels Diputats, i des de llavors, ha ocupat un escó a la cambra baixa. En total, els gironins i gironines li han atorgat la seva confiança durant tres legislatures (2011, 2015 i 2016).
 
El juny del 2018 acaba la seva etapa a Madrid a l'assumir la nova responsabilitat com a consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de Catalunya.
 
A les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer del 2021, va ser la cap de llista d'Esquerra Republicana a Girona i va ser escollida diputada. El 26 de maig del mateix any, va ser nomenada consellera d'Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació del Govern de Catalunya.
 
TRAJECTÒRIA INSTITUCIONAL
Alcaldessa de Ripoll (2003-2011)
Diputada al Congrés dels Diputats (2011-2018)
Consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca (2018-2021)
Diputada al Parlament de Catalunya (2021) fins que va renunciar a l'acta per ser consellera del Govern
Consellera d'Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació (2021-2023)
 
Fuente: www.esquerra.cat