Joan Ridao

Madrid, Hotel Ritz (Plaza de la Lealtad, 5) 9:00 horas
Jueves, 17 Junio, 2010 - 09:00

Desayuno informativo del Fórum Europa, organizado por Nueva Economía Fórum, con la colaboración de Asisa, BT y Red Eléctrica de España. Plazas Limitadas

Joan Ridao
Secretario General de ERC

mostrar biografía

Lloc de naixement
 Rubí (Vallès Occidental)

Càrrec actual a Esquerra
 Secretari General

Càrrec institucional actual
 Portaveu d'Esquerra al Congrés dels Diputats

Formació i trajectòria personal
 Doctor en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat de Barcelona. Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor de Dret Constitucional a la Universitat Rovira i Virgili. Advocat. Doctorat amb la qualificació d'excel·lent cum laude; la seva tesi doctoral i recerca acadèmica posterior s'han centrat en l'estudi de coalicions polítiques i la governabilitat a Catalunya. Professor acreditat per l'agència estatal d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació.

Trajectòria cívica
 Medalla d'Or del Col·legi d'Advocats de Barcelona. Membre del consell directiu estatal de Nacions Unides a l'Estat espanyol. Membre de l'Institut Europeu de Drets Humans. Membre de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates. Membre de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats De Barcelona i membre del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Ciències Polítiques i Sociologia de Catalunya (COLCPIS).

Trajectòria política
 Militant d'Esquerra des del 1988 i membre de l'Executiva Nacional des del 1990, en què ha exercit de secretari general adjunt de Relacions Polítiques i Formació, portaveu de l'Executiva Nacional i president del Consell Nacional. Membre de l'Executiva Nacional i de la Permanent Nacional d'Esquerra, partit en què ingressà el 1988 i en el qual ha desenvolupat diferents responsabilitats com la de secretari general adjunt, president del Consell Nacional i portaveu de l'Executiva Nacional. Escollit secretari general d'Esquerra en el 25è Congrés Nacional del partit, celebrat a Barcelona el 14 de juny del 2008.

Trajectòria institucional
 Ha estat regidor de Rubí en dues ocasions (1991 i 1995) i conseller comarcal del Vallès Occidental (1991-1993). Diputat al Parlament de Catalunya (1995-2008). Portaveu del Grup Parlamentari al Parlament de Catalunya (2004-2008). Portaveu d'Esquerra al Congrés dels Diputats.