Raquel Sánchez Jiménez

Raquel Sánchez Jiménez

.

Barcelona, Hotel Palace (Gran Vía de les Corts Catalanes, 668) 9:00 horas
28-04-2023 09:00

Desayuno informativo del Fórum Europa Tribuna Catalunya, organizado por Nueva Economía Fórum, bajo el mecenazgo de SERVEO. Plazas limitadas
 
El evento será transmitido telemáticamente a través del canal de YouTube de Nueva Economía Fórum.

Raquel Sánchez Jiménez

Ministra de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana
Mostrar Biografía

Nació en Gavà (Barcelona) en 1975. Licenciada en Derecho por la Universidad de Barcelona y máster en Derecho del Trabajo y Seguridad Social por la Universidad Pompeu-Fabra.
 
Hasta ahora era alcaldesa del PSC en el Ayuntamiento de Gavà.
 
Entre 2007 y 2011 fue tenienta de alcalde del área de Economía y Hacienda, Recursos Humanos y Servicios Generales y portavoz del Grupo Municipal Socialista en este Consistorio. Y posteriormente, entre 2011 y 2015 fue tenienta de alcalde del Área de Urbanismo, Promoción Económica, Medio Ambiente y Sostenibilidad y, a la vez, portavoz del grupo socialista.
 
En el ámbito orgánico, desde 2012 es primera Secretaria del PSC de Gavà. Forma parte de la Comisión Ejecutiva del PSC del Baix Llobregat y es miembro del Consell Nacional del PSC.
 
Raquel Sánchez forma parte de la Ejecutiva del PSC desde 2016. Hasta diciembre de 2019 como Secretaria de Políticas de las Mujeres y desde entonces como Secretaria de Estrategia y Clima.
 
En 2015 fue nombrada vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Baix Llobregat y también vicepresidenta segunda de la Red Española de Ciudades por el Clima.
 
Desde 2019 es vicepresidenta institucional del Área Metropolitana de Barcelona y vicepresidenta del Comité Ejecutivo de Airport Regions Council.
 
En 2020 fue elegida como representante de la Federación Española de Municipios y Provincias en el Consejo Nacional del Clima y también como Patrona del Institut Cerdà.
 
Fuente: www.mitma.es

 

Presentador

Salvador Illa

Primer Secretari del PSC
Mostrar Biografía

Nascut a la Roca del Vallès l’any 1966, Salvador Illa Roca és el president del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar i cap de l’Oposició.
 
Des del compromís de “treballar pel retrobament dels catalans i les catalanes” i de “recuperar la força i la unitat de Catalunya”, expressa el convenciment que “necessitem despertar l’esperança a la consciència col·lectiva de les catalanes i dels catalans”, i defensa que “la solució ha de partir d’una posició assenyada i solvent: el PSC”.
 
El nou repte
Salvador Illa suma, doncs, un nou repte polític a la seva trajectòria de gestor públic, que va començar el 1995 a la Roca del Vallès, el seu poble, d’on va ser alcalde durant deu anys, fins al 2005. Des d’aleshores i fins al 2009, va assumir la Direcció General de Gestió d’Infraestructures del Departament de Justícia de la Generalitat, i, després d’un pas breu pel sector privat, va convertir-se en director de Gestió Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona (2010-2011); va exercir de coordinador del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Barcelona (2011-2016) i va ser cap de gabinet de Jaume Collboni (2014-2016). Amb la incorporació del PSC al Govern municipal de la capital, l’any 2016 va ser nomenat gerent d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament.
 
Com a ministre de Sanitat del Govern d’Espanya (gener de 2020-gener de 2021) va gestionar des de la primera línia la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la covid-19: va assumir la gestió del primer estat d’alarma; ha tancat la compra de vacunes; ha preparat el pla de vacunació; ha treballat estretament amb les comunitats autònomes en la gestió de la segona onada i ha continuat apostant per la cogovernança per fer front a la tercera.
 
El primer partit de Catalunya
El 14 de febrer de 2021 la candidatura del Partit dels Socialistes de Catalunya i Units per Avançar liderada per Salvador Illa va guanyar les Eleccions al Parlament de Catalunya.
 
Així, com a cap de l’Oposició, Illa treballa pels “acords i les polítiques que necessita Catalunya per impulsar la reactivació econòmica, la creació d’ocupació i la reconstrucció social del país”.
 
Una oposició rigorosa i constructiva, de país, per impulsar una alternativa real a la coalició independentista vigent.
 
Al PSC, Salvador Illa és secretari d’Organització des del novembre del 2016. El seu compromís amb el partit, però, ve de lluny: va començar el 1995, quan es va afiliar a l’agrupació de la Roca; des del 1999 va anar assumint diverses responsabilitats orgàniques a la Federació del Vallès Oriental, de la que va ser secretari d’Organització i primer secretari.
 
De la Filosofia a l’escola de gestió
El 1989, Illa es va llicenciar en Filosofia a la Universitat de Barcelona. El 1993, va obtenir l’MBA a l’escola de gestió i negocis IESE de la Universitat de Navarra. És professor associat de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-Universitat Ramon Llull.
 
Córrer, llegir, viatjar
Casat i amb una filla, a Salvador Illa li agrada sortir a córrer, el seu esport preferit. És un lector voraç d’assaig i un viatger entusiasta.
 
Fuente: www.socialistes.cat