Juan Lobato

Madrid, Hotel Mandarin Oriental Ritz (Plaza de la Lealtad, 5) 9:00 horas
Segunda, Janeiro 24, 2022 - 09:00

Desayuno informativo del Fórum Europa, organizado por Nueva Economía Fórum, bajo el mecenazgo del grupo de Salud Asisa y Solaria. Plazas Limitadas.

El evento será transmitido telemáticamente a través de la plataforma Teams de Microsoft y del canal de YouTube de Nueva Economía Fórum.

Juan Lobato
Secretario General del PSOE-Madrid

mostrar biografía

37 años, en el mes de noviembre de 2021 nació su tercera hija, Sofía. Hace unos días que ha finalizado su baja de paternidad.
 
Es Técnico de Hacienda del Estado. Alcalde de Soto del Real, entre 2015 y 2021. Actualmente es Secretario General del Partido Socialista Obrero Español de la Comunidad de Madrid, así como portavoz del Grupo Parlamentario Socialista en la Asamblea de Madrid.
 
En 2017 presentó su candidatura a la secretaría general del PSOE-M, enfrentándose a José Manuel Franco y Eusebio González Jabonero, quedando en segundo lugar con el 20% de los votos. 4 años después en abril de 2021 renunció a la alcaldía de Soto del Real para concurrir a las elecciones autonómicas anticipadas a la Asamblea de Madrid del 4 de mayo de 2021.
 
El 5 de septiembre de 2021 anunció que presentaría su candidatura a la secretaría general del PSOE-M, enfrentándose al alcalde de Fuenlabrada, Francisco Javier Ayala. El 23 de octubre, ganó las primarias al obtener un 61% de los votos de los militantes. Hoy no han pasado aún 100 días de aquellas primarias.
 

Presentador

Salvador Illa
Primer Secretario del Partido de los Socialistas de Cataluña

mostrar biografía

Nascut a la Roca del Vallès l’any 1966, Salvador Illa Roca és el president del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar i cap de l’Oposició.
 
Des del compromís de “treballar pel retrobament dels catalans i les catalanes” i de “recuperar la força i la unitat de Catalunya”, expressa el convenciment que “necessitem despertar l’esperança a la consciència col·lectiva de les catalanes i dels catalans”, i defensa que “la solució ha de partir d’una posició assenyada i solvent: el PSC”.
 
El nou repte
Salvador Illa suma, doncs, un nou repte polític a la seva trajectòria de gestor públic, que va començar el 1995 a la Roca del Vallès, el seu poble, d’on va ser alcalde durant deu anys, fins al 2005. Des d’aleshores i fins al 2009, va assumir la Direcció General de Gestió d’Infraestructures del Departament de Justícia de la Generalitat, i, després d’un pas breu pel sector privat, va convertir-se en director de Gestió Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona (2010-2011); va exercir de coordinador del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Barcelona (2011-2016) i va ser cap de gabinet de Jaume Collboni (2014-2016). Amb la incorporació del PSC al Govern municipal de la capital, l’any 2016 va ser nomenat gerent d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament.
 
Com a ministre de Sanitat del Govern d’Espanya (gener de 2020-gener de 2021) va gestionar des de la primera línia la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la covid-19: va assumir la gestió del primer estat d’alarma; ha tancat la compra de vacunes; ha preparat el pla de vacunació; ha treballat estretament amb les comunitats autònomes en la gestió de la segona onada i ha continuat apostant per la cogovernança per fer front a la tercera.
 
El primer partit de Catalunya
El 14 de febrer de 2021 la candidatura del Partit dels Socialistes de Catalunya i Units per Avançar liderada per Salvador Illa va guanyar les Eleccions al Parlament de Catalunya.
 
Així, com a cap de l’Oposició, Illa treballa pels “acords i les polítiques que necessita Catalunya per impulsar la reactivació econòmica, la creació d’ocupació i la reconstrucció social del país”.
 
Una oposició rigorosa i constructiva, de país, per impulsar una alternativa real a la coalició independentista vigent.
 
Al PSC, Salvador Illa és secretari d’Organització des del novembre del 2016. El seu compromís amb el partit, però, ve de lluny: va començar el 1995, quan es va afiliar a l’agrupació de la Roca; des del 1999 va anar assumint diverses responsabilitats orgàniques a la Federació del Vallès Oriental, de la que va ser secretari d’Organització i primer secretari.
 
De la Filosofia a l’escola de gestió
El 1989, Illa es va llicenciar en Filosofia a la Universitat de Barcelona. El 1993, va obtenir l’MBA a l’escola de gestió i negocis IESE de la Universitat de Navarra. És professor associat de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-Universitat Ramon Llull.
 
Córrer, llegir, viatjar
Casat i amb una filla, a Salvador Illa li agrada sortir a córrer, el seu esport preferit. És un lector voraç d’assaig i un viatger entusiasta.
 
Fuente: www.socialistes.cat