Natàlia Mas Guix

Directora General d'Indústria del Govern i Consellera Delegada de l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa, ACCIÓ

Nascuda a Sant Martí de Tous l’any 1979.
 
És llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i en Comerç Internacional per la Universitat Pompeu Fabra (UPF/ESCI). Té un màster en Economia Europea pel Col·legi d’Europa (Bruges, Bèlgica), mitjançant una beca del Patronat Catalunya-Món, i un màster en Política Econòmica per la Universitat de Columbia (Estats Units), amb una beca de la Fundació La Caixa. Ha treballat i estudiat a la Xina i, el 2001, es va graduar en un Postgrau en Llengua i Civilització Xinesa per l’Escola d’Estudis de l’Àsia Oriental (UPF).
 
Des del passat 1 de juny, Natàlia Mas és directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Treball.
 
Ha estat secretària de Finances Públiques del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda en els darrers dos anys. Prèviament, va treballar com a directora d’Entorn Financer a la Direcció de Macroeconomia i Entorn Financer del Banc Sabadell. Entre 2004 i 2015 va treballar al Banc Central Europeu, primer com a economista a les direccions generals d’Economia (divisió d’Afers Exteriors) i d’Estadística (divisió d’Estadístiques Monetàries i Financeres) i, des del 2010, com a experta en Estabilitat Financera a la Direcció General de Política Macroprudencial i Estabilitat Financera. També va treballar com a consultora del Banc Mundial (2009), a la Unitat d’Assessorament per a la captació d’inversió estrangera.
 
Durant l’XI legislatura va ser directora d’Anàlisi Econòmica de la Generalitat de Catalunya al Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda. El juny del 2018 va ser nomenada secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.
 
Fuente: https://govern.cat