Miquel Iceta

Miquel Iceta

.

Barcelona, Hotel Palace (Gran Via de les Cortes Catalanes, 668) 9:00 horas
17-09-2015 09:00

Desayuno informativo del Fórum Europa Tribuna Catalunya organizado por Nueva Economía Fórum, con el patrocinio de Grupo Santander y Assistència Sanitària. Plazas Limitadas

Miquel Iceta

Primer Secretari del PSC y candidato a la Presidencia de la Generalitat de Catalunya
Mostrar Biografía

Va néixer el 17 d’agost de 1960 a Barcelona. El seu interès per la política es desperta en el curs 1976-1977 en el COU Jaume Bofill. Al llarg de l’any 1977 assisteix a diversos actes polítics organitzats per partits d’esquerres, especialment els dels diversos partits socialistes que hi havia llavors a Catalunya. Finalment, el setembre del 1977 es va afiliar al Partit Socialista Popular Català, secció catalana del PSP de Tierno Galván.
 
Posteriorment, la primavera de l’any 1978 es va afiliar a les Joventuts Socialistes de Catalunya, organització juvenil de la Federació Socialista de Catalunya (PSOE). S’obria el procés de la unitat socialista i a causa de la seva procedència del PSP, es va incorporar a la Comissió d’Unitat de les organitzacions juvenils socialistes catalanes.
 
Elegit Secretari de Política Estudiantil de la Joventut Socialista de Catalunya en el Congrés Constituent de la JSC celebrat el 1978, arrenca així la seva trajectòria política, lligada des de l’inici al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE), primer a l’Agrupació de Gràcia, després a l’Agrupació Socialista Universitària, després a l’Agrupació de Cornellà fins arribar a la seva actual Agrupació, la de Sant Martí a Barcelona.
 
Va ser membre de la Comissió Executiva del PSC des de 1984 al 2011; la darrera responsabilitat que hi va desenvolupar va ser la de Viceprimer secretari i portaveu del partit.
 
Ha estat regidor de l’Ajuntament de Cornellà (1987-1991), Director del Departament d’Anàlisi del Gabinet de la Presidència del Govern (1991-1995), Sots-director d’aquest mateix Gabinet (1995-1996), Diputat al Congrés per Barcelona (1996-1999) i Diputat al Parlament de Catalunya des de 1999.
 
També ha estat membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE en el període que va del 37 al 38 Congrés federal del partit. El gener de 2014 és novament elegit membre de la CEF en substitució de José Zaragoza.
 
En l’actualitat és President de la Fundació Rafael Campalans i membre del Consell Nacional del PSC i del Comitè Federal del PSOE.
 
Des de l’inici de la present legislatura és secretari primer de la Mesa del Parlament de Catalunya, i portaveu del Grup socialista a la Comissió d’Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació.
 
Ha publicat els llibres: “Diari de Campanya: les eleccions del canvi, 2003″, Editorial Mediterrània (2004) y “Catalanisme federalista”, Fundació Rafael Campalans (2007). També estan disponibles a la seva pàgina de Bubok els llibres autoeditats “Trenta anys de militància socialista” (2008) i “Idees pel debat socialista” (2010).
 
Fuente: www.socialistes.cat