Laura Borràs

Barcelona, Hotel Palace (Gran Vía de les Cortes Catalanes, 668) 9:00 horas
Miércoles, 10 Abril, 2019 - 09:00

Desayuno informativo del Fórum Europa Tribuna Catalunya, organizado por Nueva Economía Fórum, bajo el mecenazgo de Assistència Sanitària. Plazas Limitadas

Laura Borràs
Candidata número dos de JxCat por Barcelona al Congreso de los Diputados

mostrar biografía

Nascuda a Barcelona (Barcelonès) el 1970. Viu a Barcelona.

Formació i activitat professional
 
Llicenciada en filologia catalana per la Universitat de Barcelona (1993). Certificat d'aptitud pedagògica (CAP) a l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona (1992). Certificat de suficiència investigadora a la Universitat de Barcelona (1995). Doctora en filologia romànica per la Universitat de Barcelona (1997). Títol de doctor europeu (1997). Premi extraordinari de doctorat de la Divisió de Ciències Humanes i Socials de la Universitat de Barcelona (1998). Professora associada del Departament de Romàniques de la Universitat de Barcelona des del 1995. Membre de diversos projectes de recerca consolidats des del 2001, en alguns dels quals com a investigadora principal. Directora acadèmica del màster en literatura en l'era digital de la Universitat de Barcelona des del 2009. Professora del programa de doctorat Europeu «Interzones», Erasmus Mundus Joint Doctorate (2009-2017). Directora acadèmica del màster en estudis literaris en l'era digital de la Universitat Oberta de Catalunya (2007-2009). Directora acadèmica de l'Àrea de Postgrau dels Estudis de Llengües i Cultures de la Universitat Oberta de Catalunya (2008-2009). Professora convidada a l'Institut del Teatre de l'assignatura Literatura dramàtica III (2009-2010). Professora visitant de la Universitat de Kingston de Londres (2013-2014).
 
Trajectòria política i institucional
 
Directora de la Institució de les Lletres Catalanes (2013-2017).
 
Govern de la Generalitat. Consellera. Alta: 01.06.2018. Baixa 24.03.2019.
 
Activitat cívica i cultural
 
Ha publicat llibres, articles i treballs sobre literatura contemporània, teatre, cinema i literatura. Entre les darreres publicacions, destaquen els llibres La literatura en un tuit (2017), Clàssics moderns (2013), Dos amants com nosaltres (2012), Per què llegir els clàssics avui (2011), les edicions de clàssics catalans com El llibre de les bèsties de Ramon Llull, Pilar Prim de Narcís Oller o Terra Baixa d'Àngel Guimerà, les edicions de literatura comparada Under construction: Literatures digitals i aproximacions teòriques (2012) o els articles «Territorio hipertextual: lectura y enseñanza 2.0» (2012) i «E-Literature in Bytes and in Paper: The Digital Revolution in Contemporary Literature from Spain» (2012). Ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació: com a columnista del diari Ara; a Els matins de TV3, com a tertuliana (2006-2009) i en una secció de llibres, i a Catalunya Ràdio, a El suplement (2013-2016) i a El matí de Catalunya Ràdio, parlant de llibres (2016-2017). Responsable de la sèrie de vídeos Bits de literatura d'EduCaixa. Membre d'Òmnium Cultural. Membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Membre de la Societat Espanyola de Literatura General i Comparada. Membre de l'Associació de Professors de Teoria de la Literatura. Membre de l'Associació Internacional de Literatura Comparada. Membre de la Societat Catalana d'Estudis Dantescos. Membre del comitè editorial de la revista El Món d'Ahir, de RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert) i de la Révue Orange. Membre del consell científic de la revista Regards Croisés / Crossed (França). Membre del consell científic de la col·lecció TECSED de la Universitat de les Illes Balears.
 
Fuente: www.parlament.cat

Presentador

Ferran Mascarell
Delegado de la Generalitat de Catalunya en Madrid

mostrar biografía

Ferran Mascarell i Canalda  (Sant Just Desvern,  1951).
 
Desde el mes de enero de 2016 es el Delegado del Gobierno de la Generalitat de Cataluña en Madrid.
 
Es historiador, editor, promotor y gestor de todo tipo de actividades culturales.
 
En el ámbito político, ha sido Conseller de Cultura del Gobierno de la Generalitat desde 2010 hasta enero del 2016, cargo que ya tuvo anteriormente, el año 2006, durante la presidencia de Pasqual Maragall. Antes había sido Regidor de Cultura en el Ayuntamiento de Barcelona, entre 1999 y 2006. Durante estos años también fue Regidor del distrito de Gràcia, Presidente de la Comisión de Cultura, Educación y Bienestar Social y Portavoz del Gobierno del Ayuntamiento de Barcelona.
 
Fundador y Director de las revistes L’Avenç i Saber, también presidió la Asociación de Publicaciones Periódicas en Lengua Catalana i fue Delegado General de la SGAE en Cataluña. Entre 1996 y 2006, fue Director Gerente y Presidente del Instituto de Cultura de Barcelona (ICUB).
 
A lo largo de su carrera profesional, ha desarrollado proyectos como el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona (CCCB), el Plan de Bibliotecas y el Plan de Equipamientos Culturales de Barcelona. Ha sido miembro de los Patronatos del MNAC, el MACBA, el CCCB, el Auditorio de Música de Barcelona y de la Orquesta Sinfónica Nacional de Cataluña, del Consorcio de Bibliotecas de Barcelona, de la Biblioteca de Catalunya, de Casa Asia, de la Ciudad del Teatro, del Consorcio de Comunicación Local, del Gran Teatro del Liceu y del Palau de la Música, entre otros.
 
Fuente: Delegación del Gobierno de la Generalitat de Catalunya en Madrid