Jaume Collboni

Madrid, Hotel Mandarin Oriental Ritz (Plaza de la Lealtad, 5) 9:00 horas
Lunes, 12 Diciembre, 2022 - 09:00

Desayuno informativo del Fórum Europa, organizado por Nueva Economía Fórum, bajo el mecenazgo del grupo de Salud Asisa y y la compañía de Energía Fotovoltaica y Medioambiente Solaria. Plazas Limitadas.

El evento será transmitido telemáticamente a través de la plataforma Teams de Microsoft y del canal de YouTube de Nueva Economía Fórum.

Jaume Collboni
Primer Teniente de Alcalde de Economía, Trabajo, Competitividad y Hacienda del Ayuntamiento de Barcelona

mostrar biografía

Jaume Collboni Cuadrado (Barcelona, 1969). Actualmente es el Primer Teniente de Alcaldía de Economía, Trabajo, Competitividad y Hacienda en el Ayuntamiento de Barcelona.
 
Anteriormente fue Teniente de Alcalde de Empresa, Cultura e Innovación entre junio de 2016 y octubre de 2017, y Vicepresidente de Desarrollo Social y Económico del Área Metropolitana de Barcelona.
Ha sido diputado en el Parlament de Catalunya entre los años 2010 y 2014.
 
Anteriormente formó parte de la dirección nacional de la UGT y fue miembro del Consejo Económico y Social de España. Es abogado de profesión y estudió Derecho en la Universidad de Barcelona.
 
Fuente: Ayuntamiento de Barcelona

Presentador

Salvador Illa
Primer Secretario del Partido de los Socialistas de Cataluña

mostrar biografía

Nascut a la Roca del Vallès l’any 1966, Salvador Illa Roca és el president del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar i cap de l’Oposició.
 
Des del compromís de “treballar pel retrobament dels catalans i les catalanes” i de “recuperar la força i la unitat de Catalunya”, expressa el convenciment que “necessitem despertar l’esperança a la consciència col·lectiva de les catalanes i dels catalans”, i defensa que “la solució ha de partir d’una posició assenyada i solvent: el PSC”.
 
El nou repte
Salvador Illa suma, doncs, un nou repte polític a la seva trajectòria de gestor públic, que va començar el 1995 a la Roca del Vallès, el seu poble, d’on va ser alcalde durant deu anys, fins al 2005. Des d’aleshores i fins al 2009, va assumir la Direcció General de Gestió d’Infraestructures del Departament de Justícia de la Generalitat, i, després d’un pas breu pel sector privat, va convertir-se en director de Gestió Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona (2010-2011); va exercir de coordinador del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Barcelona (2011-2016) i va ser cap de gabinet de Jaume Collboni (2014-2016). Amb la incorporació del PSC al Govern municipal de la capital, l’any 2016 va ser nomenat gerent d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament.
 
Com a ministre de Sanitat del Govern d’Espanya (gener de 2020-gener de 2021) va gestionar des de la primera línia la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la covid-19: va assumir la gestió del primer estat d’alarma; ha tancat la compra de vacunes; ha preparat el pla de vacunació; ha treballat estretament amb les comunitats autònomes en la gestió de la segona onada i ha continuat apostant per la cogovernança per fer front a la tercera.
 
El primer partit de Catalunya
El 14 de febrer de 2021 la candidatura del Partit dels Socialistes de Catalunya i Units per Avançar liderada per Salvador Illa va guanyar les Eleccions al Parlament de Catalunya.
 
Així, com a cap de l’Oposició, Illa treballa pels “acords i les polítiques que necessita Catalunya per impulsar la reactivació econòmica, la creació d’ocupació i la reconstrucció social del país”.
 
Una oposició rigorosa i constructiva, de país, per impulsar una alternativa real a la coalició independentista vigent.
 
Al PSC, Salvador Illa és secretari d’Organització des del novembre del 2016. El seu compromís amb el partit, però, ve de lluny: va començar el 1995, quan es va afiliar a l’agrupació de la Roca; des del 1999 va anar assumint diverses responsabilitats orgàniques a la Federació del Vallès Oriental, de la que va ser secretari d’Organització i primer secretari.
 
De la Filosofia a l’escola de gestió
El 1989, Illa es va llicenciar en Filosofia a la Universitat de Barcelona. El 1993, va obtenir l’MBA a l’escola de gestió i negocis IESE de la Universitat de Navarra. És professor associat de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-Universitat Ramon Llull.
 
Córrer, llegir, viatjar
Casat i amb una filla, a Salvador Illa li agrada sortir a córrer, el seu esport preferit. És un lector voraç d’assaig i un viatger entusiasta.
 
Fuente: www.socialistes.cat