Enric Morera

Valencia. Hotel Las Arenas (Eugenia Viñes, 22-24) 9:00 horas
Lunes, 13 Enero, 2020 - 09:00

Desayuno Infomativo del Fórum Europa Tribuna Mediterranea, organizado por Nueva Economía Fórum bajo el mecenazgo de Bankia. Plazas limitadas

Enric Morera
Presidente de las Cortes Valencianas

mostrar biografía

Oliva (1964).
 
Casat i amb tres fills.
 
Advocat.
 
Milita en el valencianisme des de ben jove, formant part de les joventuts del Partit Nacionalista del País Valencià (PNPV) a l’any 1981. Va participar en la creació de la Unitat del Poble Valencià (UPV) al 1983, Posteriorment, va participar en la fundació del BLOC i de Compromís. Ha estat secretari general del BLOC des de 2003 fins 2016 i des del passat Congrés Nacional és el President del partit.
 
Ha treballat cinc anys al Parlament Europeu com a funcionari interí en la Comissió Jurídica, on també ha estat eurodiputat en una curta etapa.
 
És diputat autonòmic des de l’any 2007 i des de juliol de 2015, és President de les Corts Valencianes. A gener de 2017 fou elegit President de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics (COPREPA) i membre de la Comissió Permanent de la Conferència de Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE), òrgans de reflexió des dels quals ha defensat sempre el paper de la política de baix cap a dalt i la subsidiarietat.
 
Professionalment, ha exercit l’advocacia especialitzant-se en temes urbanístics i ha estat empresari, gestionant empreses dedicades al turisme rural i a la promoció de la pilota valenciana.
 
Fuente: www.cortsvalencianes.es

Presentadora

Mónica Oltra
Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, portavoz del Consell i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives

mostrar biografía

Nacida en Neuss (Alemania) el 20 de diciembre de 1969. Es licenciada en Derecho por la Universitat de València. Curso de Postgrado de l'Escola de Pràctica Jurídica de la UNED, Curso de especialización sobre violència de gènere del Col·legi d'Advocats de València y Curso de especialitzación sobre responsabilidad penal de los menores del Col·legi d'Advocats de València. Es abogada en ejercicio.
 
Ha sido diputada del grupo Compromís desde 2007 en la VII y VIII legislaturas.
 
Ha formado parte del Consejo Asesor en materia de drogodependencias, del Consejo Asesor de adopciones y del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana. También es miembro de diversas organizaciones i de ONGD's vinculadas a los derechos humanos y la solidaridad. Ha colaborado activamente y ha asesorado jurídicamente a los colectivos en defensa de personas LGTBI y se ha especializado en este tema.
 
Vicepresidenta y consellera desde el 30 de junio de 2015.
 
Fuente: www.gva.es