Roger Torrent

Roger Torrent

Conseller en funciones de Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya y Presidente de la Fundació Barcelona Capital Nàutica
Mostrar Biografía

Nascut a Sarrià de Ter l’any 1979.

És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Estudis Territorials i Urbanístics per la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Postgrau en Dret en Ordenació Territorial i Urbanística per la UPF.

Tècnic urbanista, ha estat vinculat des de jove a la política municipal. L’any 1999 va esdevenir regidor a l’Ajuntament de Sarrià de Ter i el 2007 en va ser escollit alcalde, una responsabilitat que va exercir fins el 2018, quan va assumir la presidència del Parlament de Catalunya.El 2012 va encapçalar la llista electoral d’ERC per la circumscripció de Girona a les eleccions al Parlament de Catalunya, en les quals va obtenir l’acta de diputat. En els comicis electorals del 2015 i del 2017 va revalidar l’escó a la cambra, integrat en la coalició de Junts pel Sí i a la candidatura d’ERC, respectivament.

En el seu pas pel Parlament de Catalunya com a diputat ha estat portaveu adjunt del Grup Parlamentari de Junts pel Sí i portaveu econòmic d’ERC a la cambra (XI legislatura). També va ser membre de la comissió d’Empresa i Ocupació i va formar part de les ponències dels projectes de llei de cooperatives, de modificació del Codi de Consum i de l’impost sobre els habitatges buits (X legislatura).

És autor de llibre Pegasus, l’Estat que ens espia, una crònica del cas d’espionatge informàtic i polític contra activistes, polítics, periodistes i advocats d’arreu del món.

Fuente: https://govern.cat