Miquel Iceta

Miquel Iceta

.

Barcelona, Hotel Avenida Palace (Gran Vía de les Corts Catalanes, 605-607) 9:00 horas
15-12-2017 08:00

Desayuno informativo del Fórum Europa Tribuna Catalunya organizado por Nueva Economía Fórum, con el patrocinio de Assistència Sanitària y la Fundació Bancària ”la Caixa”. Plazas Limitadas

Miquel Iceta

Primer Secretari del PSC y candidato a la Presidencia de la Generalitat de Catalunya
Mostrar Biografía

Va néixer el 17 d’agost de 1960 a Barcelona. El seu interès per la política es desperta en el curs 1976-1977 en el COU Jaume Bofill.
 
Al llarg de l’any 1977 assisteix a diversos actes polítics organitzats per partits d’esquerres, especialment els dels diversos partits socialistes que hi havia llavors a Catalunya. Finalment, el setembre del 1977 (ja celebrades les eleccions generals en les que no havia votat perquè encara no tenia 18 anys) va afiliar-se al Partit Socialista Popular Català , secció catalana del PSP de Tierno Galván. Va comprovar ràpidament que aquest partit patia una greu divisió interna entre dos sectors, un encapçalat per Jaume Mata i l’altre per Xavier Nart.
 
Tot i sentir-se més proper de Nart, va considerar que no tenia sentit allargar una militància en un grup que estava destinat a integrar-se en el PSOE (com així va succeir). Accelerant el procés, en la primavera de l’any 1978 es va afiliar a les Joventuts Socialistes de Catalunya, organització juvenil de la Federació Socialista de Catalunya (PSOE). S’obria el procés de la unitat socialista i a causa de la seva procedència del PSP, algú devia considerar oportú que s’incorporés a la Comisió d’Unitat de les organitzacions juvenils socialistes catalanes. Va ser elegit Secretari de Política Estudiantil de la Joventut Socialista de Catalunya en el Congrés Constituent de la JSC celebrat a l’Orfeó de Sants a Barcelona els dies 7 i 8 d’octubre de 1978.
 
I aquí arrenca la seva trajectòria política, lligada des de l’inici al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE), primer a l’Agrupació de Gràcia, després a l’Agrupació Socialista Universitària, després a l’Agrupació de Cornellà fins arribar a la seva actual Agrupació, la de Sant Martí a Barcelona.
 
Va ser membre de la Comissió Executiva del PSC des de 1984 al 2011; la darrera responsabilitat que va desenvolupar va ser la de Viceprimer secretari i portaveu del partit. Ha estat regidor de l’Ajuntament de Cornellà (1987-1991), Director del Departament d’Anàlisi del Gabinet de la Presidència del Govern (1991-1995), Sots-director d’aquest mateix Gabinet (1995-1996), Diputat al Congrés per Barcelona (1996-1999) i Diputat al Parlament de Catalunya des de 1999.
 
Va ser membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE en el període que va del 37 al 38 Congrés federal del partit, ara és membre del Comitè Federal del PSOE. Va ser president de la Fundació Rafael Campalans (2012-2014).
 
Actualment és primer secretari del PSC i president del Grup Socialista al Parlament de Catalunya. He publicat els llibres: “Diari de Campanya: les eleccions del canvi, 2003″, Editorial Mediterrània (2004) i “Catalanisme federalista”, Fundació Rafael Campalans (2007). També estan disponibles a la seva pàgina de Bubok els llibres autoeditats “Trenta anys de militància socialista” (2008) i “Idees pel debat socialista” (2010).
 
L'11 de juliol de 2015 va ser elegit candidat socialista a la Presidència de la Generalitat pel Consell Nacional del PSC després d'haver recollit 2.339 avals.
 
Fuente: www.socialistes.cat

Presentador

Ramón Espadaler

Candidato de Units per Avançzar en la candidatura del PSC
Mostrar Biografía

Candidato de Units per Avançzar en la candidatura del PSC