Ximo Puig

Presidente de la Generalitat Valenciana

Nascut el 04-01-1959 a Morella (Castelló).
 
Periodista. En l'àmbit periodístic he treballat en el periódic Mediterráneo de Castelló, en l'Agència EFE, en Radio Popular i en Antena 3 Radio.
 
He pertangut a les I, V, VI i VII legislatures.
 
Diputat per Castelló en les Corts en 1983. Així mateix vaig ser diputat de cultura de la Diputació de Castelló.
 
Des de 1986 fins a 1995 vaig treballar en la Presidència de la Generalitat, primer com a director general de Relacions Institucionals i Informatives i després, fins a juliol de 1995, com a director del Gabinet del President.
 
Des de 1995 fins a 2012 he estat alcalde de Morella. Vaig ser diputat autonòmic des de 1999 fins a 2011 i succesivament portaveu del grup socialista, vicepresident de les Corts i portaveu adjunt.
 
En 2011 vaig ser elegit membre del Congrés dels Diputats en la X legislatura per la circunscripció de Castelló i nomenat portaveu de la Comissió d'Indústria, Energia i Turisme i vocal de la Comissió de Pressupostos, de la de Foment i de la de Cultura.
 
En 2014 vaig ser elegit pels valencians, militants i simpatizants, candidat socialista a la Presidència de la Generalitat, en primàries obertes. Em vaig presentar a les eleccions  autonòmiques encapçalant la llista del PSPV-PSOE per la província de Castelló, circunscripció per la qual he estat elegit diputat.
 
En 2015 vaig ser elegit President de la Generalitat.
 
Fuente: www.gva.es