Marta Madrenas

Alcaldessa de Girona

Va néixer l'1 de novembre de 1967 a Girona, ciutat on resideix. Té dos fills. Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, és agent de la propietat immobiliària, advocada i docent. Va ser presidenta del Col·legi d'API de Girona del 2003 al 2010 i vicepresidenta del Consell Català de COAPI entre el 2003 i el 2010.
 
Gran part de la seva trajectòria professional ha anat lligada a l'exercici de l'advocacia i al sector immobiliari. Ha exercit tant d'API com d'advocada des del 1994 fins al juny del 2015, moment en què va començar el seu segon mandat com a regidora a l'Ajuntament de Girona. Com a advocada destaca la seva experiència en diversos departaments jurídics, entre els quals els de l'entitat IRES en l'àmbit d'assessorament a la dona maltractada. En l'àmbit immobiliari, cal remarcar la seva tasca com a propietària i gerent de Finques Madrenas des del 1994 fins al 2013.
 
Com a docent, ha estat professora universitària dels estudis d'Arquitectura Tècnica a la Universitat de Girona (UdG), del Graduat Superior en Gestió de l'Edificació de la Universitat Politècnica de Catalunya i del Màster en Sostenibilitat i Gestió de l'Edificació de la UdG.
 
A les eleccions municipals celebrades el maig del 2011, va formar part per primer cop d'una llista electoral. Va ser la llista de CiU a l'Ajuntament de Girona, encapçalada per l'actual president de la Generalitat Carles Puigdemont, i Marta Madrenas hi va participar com a independent. Amb la victòria electoral convergent en aquells comicis, va esdevenir tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i regidora delegada d'Empresa i Ocupació i de Dinamització del Territori, càrrec que va ocupar des del juny del 2011 fins al juny del 2015. A partir del juliol del 2015, després de la victòria en les eleccions municipals, va començar el seu segon mandat com a regidora de l'Ajuntament. Va mantenir el seu lloc com a segona tinent d'alcalde i va passar a ser regidora d'Urbanisme i Activitats i regidora delegada de Dinamització del Territori.
 
Des del 18 de març de 2016 és alcaldessa de Girona.
 
Fuente: www.girona.cat