Lluís Rabell

Presidente del Grupo Parlamentario de Catalunya Sí que es Pot en el Parlament de Catalunya

Nascut a Barcelona, al barri del Raval, el 17 de febrer de 1954.
 
Va anar a l’escola i estudiar batxillerat als Escolapis de Sant Antoni.
 
El 1971 fins el 1973 va cursar els estudis Filosofia i Lletres i Ciències Econòmiques a la UB. Va deixar els estudis sense acabar la llicenciatura i es va traslladar a París des de 1974 fins 1977. És allà on comença a fer treballs ocasionals de traductor del francès al català i a la inversa i arran d’això l’any 1981 es treu el títol universitari de traducció i interpretació a la Universitat de Montpeller. Entre el 1981 i el 1987 resideix a París altre cop amb la seva parella. Allà neixen els seus dos fills. L’any 1988 torna a Barcelona per treballar a l’empresa familiar, Talleres Franco S.A., un petit taller amb 12 treballadors, durant 20 anys, fins el 2008.
 
L’any 2000 s’implica amb el moviment veïnal de Barcelona, primer des de la base, i després presidint l’Associació de Veïns d’Esquerra de l’Eixample. L’any 2012 fins l’actualitat ha assumit la presidència de la Federació d’Associació de Veïns de Barcelona, la FAVB.
 
Motivació
Esperem que aquesta confluència permeti vertebrar una nova majoria pel progrés democràtic, la justícia social i llibertat nacional d’aquest pais. I sense dubte en aquest camí sorgirà una nova configuració de l’esquerra emancipadora a l’altura dels reptes que ens planteja la crisi històrica actual.
 
Fuente: www.catalunyasiqueespot.cat