Jaume Collboni

Candidato a la Alcaldía de Barcelona por el PSC

Barcelona (1969). Actualment és regidor i candidat del PSC a l’Alcaldia de Barcelona, d’on va ser Tinent d’Alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació entre juny de 2016 i octubre de 2017 i Vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
 
Les principals mesures que va desenvolupar des del Govern municipal van ser:
 
1) Va doblar el pressupost municipal de Promoció Econòmica Internacional
 
2) Va liderar per l’Ajuntament la candidatura de Barcelona per l’Agència Europea del Medicament
 
3) Va augmentar un 15% el pressupost en cultura, tot impulsant el Primer Festival Metropolità de Dansa i va impulsar la rehabilitació del pavelló Victòria Eugènia de Fira de Barcelona com un espai per encabir-hi grans exposicions internacionals, a més d’impulsar la Casa de les Lletres per promocionar la capitalitat literària de Barcelona.
 
A més, ha estat diputat al Parlament de Catalunya entre els anys 2010 i 2014. Anteriorment va formar part de la direcció nacional de la UGT i va ser membre del Consell Econòmic i Social d’Espanya. És advocat de professió i va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona.
 
------
 
Jaume Collboni. Barcelona (1969). Actualmente es concejal y candidato del PSC a la Alcaldía de Barcelona, de donde fue Teniente de Alcalde de Empresa, Cultura e Innovación entre junio de 2016 y octubre de 2017; y Vicepresidente de Desarrollo Social y Económico de Área Metropolitana de Barcelona.
 
Las principales medidas que desarrolló des del Gobierno municipal fueron:
 
1) Dobló el presupuesto municipal de Promoción Económica Internacional
 
2) Lideró por el Ayuntamiento la candidatura de Barcelona por la Agencia Europea del Medicamento
 
3) Aumentó un 15% el presupuesto en cultura, impulsando el Primer Festival Metropolitano de Danza. Además, impulsó la rehabilitación del pabellón Victoria Eugenia de Fira de Barcelona como un espacio para albergar grandes exposiciones internacionales e impulsó la Casa de las Letras para promocionar la capitalidad literaria de Barcelona.
 
Ha sido diputado en el Parlament de Catalunya entre los años 2010 y 2014. Anteriormente formó parte de la dirección nacional de la UGT y fue miembro del Consejo Económico y Social de España. Es abogado de profesión y estudió Derecho en la Universidad de Barcelona.
 
Fuente: Grup Municipal Socialista - Ajuntament de Barcelona