David Saldoni i de Tena

Presidente de la Asociación Catalana de Municipios (ACM) y Alcalde de Sallent

Sóc David Saldoni de Tena. Vaig néixer a Sallent l'any 1976. Fins als 17 anys vaig estudiar i viure al meu poble, però a l'iniciar els estudis d'administració i direcció d'empreses em vaig traslladar a Barcelona, on vaig viure durant la carrera universitària i els primers anys laborals, com a professor en una acadèmica i de comptable en una assessoria.
 
L'estima pel país sempre m'ha dut a participar en activitats relacionades amb la defensa de la identidad nacional catalana, fet que em va portar a entrar en política com a militant a la Joventut Nacionalista de Catalunya, on vaig aprendre a canalitzar les ganes d'aconseguir que Catalunya esdevingui el millor Estat d'Europa. Del 2000 al 2004 vaig ser el secretari d'organització de la JNC, activitat que em va donar una gran visió del país i de la pluralitat de les organitzacions, ajudant-me a trobar els punts en comú entre diferents sensibilitats.
 
El 1999 vaig entrar a l'Ajuntament de Sallent com a regidor i durant tots aquests anys he après el funcionament de l'administració i la capacitat de transformació de la realitat i de servei a les persones. Des del 2011 tinc l'honor i la responsabilidad de ser l'alcalde de la meva vila i de treballar per fer de Sallent un dels millors pobles de la comarca del Bages. En el segon mandat continuo amb la ferma voluntat de contribuir en la recuperació de l'orgull del poble i seguir sumant esforços per afrontar el futur que tenim per endavant.
 
Fuente: www.sallent.cat