Damià Calvet

Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

Nascut a Vilanova i la Geltrú el 1968.
 
Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, departament responsable de les polítiques ambientals, l’ordenació del territori, l’habitatge, les infraestructures i la mobilitat; nomenat per Decret 3/2018, de 29 de maig.
 
Grau en Ciències i Tecnologies de l'Edificació per la Universitat Ramon Llull i diplomat en Arquitectura Tècnica per la Universitat Politècnica de Catalunya.
 
Ha ocupat diverses responsabilitats al Govern de la Generalitat, essent les més rellevants les de Director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i president de CIMALSA (2013-2018), empreses públiques de transformació de sòl per a l’activitat econòmica i residencial i la promoció pública d’habitatge; Secretari de Territori i Mobilitat (2010-2012); Director general d’Arquitectura i Habitatge (2001-2004) i Cap de Gabinet del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques (1997-2001).
 
Ha estat electe a l’àmbit municipal, on ha exercit de Tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (2015-2018) i regidor de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (1999-2003).
 
En l’àmbit privat ha treballat al sector immobiliari, i vinculat a aquest sector, ha estat Vicepresident de l’Associació de Promotors immobiliaris de Mallorca, membre del Consell d’administració de l’Institut Balear de l’Habitatge i vocal de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca.
 
Ha estat docent del programa de Màster de Project Management en Edificació de la Universitat Politècnica de Catalunya.
 
Fuente: www.gencat.cat