Alfred Bosch

Cabeza de lista por ERC al Congreso de los Diputados
/_upload/ponentes/abosch_peque.jpg

Alfred Bosch i Pascual va néixer a Barcelona l’any 1961. Està casat i té un fill i una filla. És és un dels escriptors catalans més llegits i premiats. Entre les seves obres podem destacar L’Atles Furtiu (Premi Sant Jordi 1997), L’Avi (Premi Néstor Luján 2000; ficció inspirada en la vida de Francesc Macià), la trilogia 1714 (ambientada en l’onze de setembre català), Les Set Aromes del Món (Premi Ramon Llull 2004) i Inquisitio (2007, premi Prudenci Bertrana).

Bosch, a més d’escriptor, és professor d’Història d’Àfrica a la Universitat Pompeu Fabra, i ha ensenyat a les universitats de Chicago, de Hood-Washington, de Londres, D’Ibadan (Nigèria) i de Witwatersrand (Sud-àfrica). Com a assagista, entre altres títols compta amb Nelson Mandela, l’últim Home-Déu (1995), La Via Africana (1997), El Imperio que nunca existió (2002), Europa sense embuts (2003) i Catalans (2006). Diverses obres seves són traduïdes al castellà, al francès i al portuguès.

Ha estat columnista a diversos mitjans i ha publicat nombrosos articles d’història i política internacional. S’ha implicat en diverses iniciatives cíviques, des dels Jocs Olímpics de Barcelona fins a les consultes sobre la Independència de Catalunya, en què va ser el portaveu. També s’ha dedicat a qüestions de cooperació amb el Tercer Món, així com projectes culturals i iniciatives internacionals. Des del passat 17 de setembre, en què va ser elegit per la militància en unes primàries, és el candidat d’ERC i Reagrupament a les properes eleccions espanyoles del 20-N.

L’Alfred està actiu a les xarxes socials a través del Facebook, del Twitter i del seu bloc http://alfredbosch.wordpress.com/.

Fuente: Esquerra Republicana de Catalunya