Alba Vergés

Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya

Nascuda a Igualada l’any 1978.
 
És llicenciada en Economia per la Universitat de Barcelona i Enginyeria tècnica en informàtica i gestió per la Universitat Oberta de Catalunya.
 
Ha treballat com a administrativa a la delegació del Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona a l'Anoia. A l'empresa privada, ha treballat com a programadora júnior al sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, desenvolupant programari de gestió de botigues de roba. Ha estat cap d'administració, comptabilitat i finances del Consorci Sociosanitari d'Igualada (2008-2012), una entitat pública local que gestiona diferents centres per a la gent gran, incloent-hi una residència, centres de dia, un hospital de dia per a malalts d'Alzheimer, pisos amb serveis i un servei d'atenció domiciliària a Igualada i a tota la comarca de l'Anoia.
 
Militant d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) des del 2011, després d'haver estat la número 3 de la llista a les eleccions municipals a Igualada. Presidenta de la secció local d'ERC d'Igualada des del 2012. És secretària de salut, benestar i ciutadania per ERC.
 
Ha estat secretària quarta de la mesa del Parlament de Catalunya des del gener de 2018, i diputada de la X i XI legislatures (2012-2017).
 
El passat, 29 de maig, el president de la Generalitat, Quim Torra, va signar el decret 3/2018 pel qual va designar Alba Vergés  com a consellera de Salut.
 
Fuente: www.gencat.cat