Ramon Espadaler

Barcelona, Hotel Palace (Gran Via de les Cortes Catalanes, 668) 9:00 horas
09/09/2015

Desayuno informativo del Fórum Europa Tribuna Catalunya organizado por Nueva Economía Fórum, con el patrocinio de Grupo Santander y Assistència Sanitària. Plazas Limitadas

Ramón Espadaler
Secretario General de Unió Democrática de Catalunya y candidato a la presidencia de la Generalitat

mostrar biografía

Sant Quirze de Besora (1963), el meu poble, fins que em vaig casar amb l’Anna, amb qui tenim tres fills: en Miquel, la Maria i la Queralt. Des d’aleshores visc a Vic, una ciutat d’escala humana. De la meva primera etapa vital, tinc moltes coses a agrair als meus pares, entre d’altres, l’oportunitat que em van donar de formar-me al Seminari de Vic, on vaig cursar l’EGB i el BUP i al Col•legi Sant Miquel dels Sants on vaig estudiar el COU. Són dues escoles d’ideari cristià i nítida arrel catalana, que em van transmetre coneixements i, sobre tot, uns valors als quals intento ser fidel.
 
Més endavant em vaig llicenciar en Geografia i Història a la UB en l’especialitat d’història i arqueologia medieval, disciplina a la que em vaig dedicar professionalment durant alguns anys. Més tard, vaig cursar estudis de Ciències Polítiques i Sociologia a la UAB, que vaig compaginar amb la feina de gerent d’una benzinera de la qual el pare n’era petit accionista. En aquesta etapa vaig compaginar feina i estudis, amb la tinència d’alcaldia de l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora, fins que un dia Unió em va donar l’oportunitat de ser diputat al Parlament. D’aleshores ençà, m’he dedicat de manera intensa a la política. He estat tinent d’alcalde de Vic, director general d’Administració Local i conseller de Medi Ambient del darrer govern Pujol. Actualment, exerceixo de portaveu adjunt de CiU al Parlament. Al si d’Unió, he estat president del consell nacional des del 2003 fins al 28 de d’agost del 2014. Actualment sóc conseller d’Interior del govern de la Generalitat des del 2012.
 
Des de 2014, sóc secretari general del comitè de govern d’Unió i secretari general de la federació de CiU.
 
Fuente: http://unio.cat