Tribuna Catalunya con don Pere Aragonès, Candidata por ERC a la Presidencia de la Generalitat de Catalunya

Microsoft Teams
Miércoles, 3 Febrero, 2021 - De 10:00 hasta 11:00

Evento telemático del "Fórum Europa. Tribuna Catalunya". Organizado por Nueva Economía Fórum bajo el mecenazgo de Assistència Sanitària y teniendo a Microsoft como socio tecnológico. Plazas limitadas

Ciclo: "Elecciones Catalunya 2021"

Pere Aragonès
Candidato por ERC a la Presidencia de la Generalitat de Catalunya

mostrar biografía

  • Llicenciat en dret per la Universitat Oberta de Catalunya.
  • Màster en història econòmica per la Universitat de Barcelona.
  • Ha ampliat estudis en polítiques públiques per al desenvolupament econòmic a la Kennedy School of Government de la Universitat de Harvard.
  • Cursa el programa de doctorat en història econòmica a la Universitat de Barcelona. Actualment interromput per la dedicació exclusiva a les tasques de Govern.
  • Ha treballat en un despatx d’advocats especialitzat en assessorament jurídic d’empreses i administracions públiques.
  • Ha col·laborat com a investigador amb l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa.
  • Ha estat professor associat de la Universitat de Perpinyà.

 

Ha participat en diverses entitats socials i culturals, entre altres el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, l’Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda, la Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda de Mar i la colla de diables de les Forces Infernals de Poblenou a Pineda.
És membre d’Òmnium Cultural i de Metges sense Fronteres.

Militant d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) des del 2000 i de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) des del 1998.
A les JERC va exercir diverses responsabilitats, entre les quals la de portaveu nacional (2003-2007).
Membre de l’executiva nacional d’ERC del 2003 al 2010, on ha desenvolupat diverses responsabilitats. Actualment, n'és coordinador nacional.

Diputat al Parlament de Catalunya entre els anys 2006 i 2016.
Ha estat responsable parlamentari en les àrees d’habitatge, joventut, societat de la informació, justícia, acció exterior, cooperació, universitats i recerca i entitats de crèdit i mercat de valors i coordinador de l’Intergrup del Sàhara.
Ha estat ponent o autor de diverses lleis, entre les quals la Llei de consultes populars per via de referèndum, la Llei pel dret a l’habitatge, la Llei de polítiques de joventut, la Llei de mitjans electrònics al sector públic de Catalunya, la Proposició de llei de publicació de les balances fiscals, la Proposició de llei del Fons d’ordenació hipotecària de Catalunya i de l’impost sobre els dipòsits de clients de les entitats de crèdit o la Proposició de llei d’equitat impositiva per una sortida solidària de la crisi, la Proposició de llei de mesures en l’àmbit hipotecari, la Proposició de llei de mesures contra el sobreendeutament personal i familiar i de protecció enfront de procediments d’execució que afecten l’habitatge habitual i la de modificació de la Llei 1/2000, d’enjudiciament civil.
Ha estat regidor de l'Ajuntament de Pineda de Mar des del 2011 fins al 2018.
Fins que va ser nomenat nou vicepresident del Govern, va exercir com a secretari d'Economia de l'executiu, treballant colze a colze amb el llavors vicepresident Oriol Junqueras.
Fuente: www.esquerra.cat