Laura Borràs

Barcelona, Hotel Avenida Palace (Gran Vía de les Cortes Catalanes, 605-607) 9:00 horas
Miércoles, 19 Septiembre, 2018 - 09:00

Desayuno informativo del Fórum Europa Tribuna Catalunya, organizado por Nueva Economía Fórum, con el patrocinio de Assistència Sanitària. Plazas Limitadas

Laura Borràs
Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya

mostrar biografía

Nascuda a Barcelona l’any 1970.

És llicenciada en Filologia Catalana (1993) i doctora cum laude en Filologia Romànica (1997) per la Universitat de Barcelona (UB) per la tesi Formes de la follia a l’Edat Mitjana. Estudi comparat de textos literaris i representacions iconogràfiques, amb títol de Doctorat Europeu (1997) i Premi Extraordinari (1998) de la Divisió de Ciències Humanes i Socials de la Universitat de Barcelona.

Actualment és diputada al Parlament de Catalunya. Ha dirigit l’Institut de les Lletres Catalanes entre 2013 i 2018. Des de fa 19 anys és professora a la UB, on imparteix Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. També és professora del Màster de Formació del Professorat del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura. Els darrers 15 anys ha combinat la docència amb l’e-learning i el blended learning de literatura desenvolupant el terreny de l’Open and Distance Learning (ODL).

Des de l’any 2000 dirigeix Hermeneia, Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat, que integren professors d’universitats europees i americanes i que estudia les connexions entre els estudis literaris i les tecnologies digitals. Ha estat guardonada per la seva trajectòria amb la Distinció de Jove Investigador de la Generalitat de Catalunya (2001-2005).

Des de 2007 és la directora acadèmica del Màster en Literatura en l’era digital, de la UB i el Grup 62. També és la directora acadèmica de l’Organització Filològica d’Estudis Literaris i Artístics (OFELIA). Des de 2008 és ponent a les Doctorials, les jornades de formació per a futurs doctors. Els cursos 2010-2011 i 2011-2012 ha estat Visiting Professor de la Kingston University de Londres.

El 2012 va ser nomenada comissària del Centenari Sales, Calders, Tísner. Forma part del jurat del Premi Sant Jordi de novel·la, del Premi Ramon Llull i del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Ha pronunciat conferències en diferents universitats del món i ha publicat nombrosos llibres, articles i treballs sobre literatura contemporània, teatre, cinema i literatura.

Fuente: www.govern.cat

 

Presentador

José Manuel Lucía Megias
Catedrático de Filología Románica de la Universidad Complutense de Madrid

mostrar biografía

José Manuel Lucía Megías (Ibiza. 1967).
 
Doctor en Filología por la Universidad de Alcalá, actualmente es Catedrático de Filología Románica de la Universidad Complutense de Madrid, Miembro del Comité Científico de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, Presidente de honor de la Asociación de Cervantistas (a cuya junta directiva ha pertenecido desde el año 2006 al 2014), y Titular de la Cátedra Cervantes de la Universidad Nacional del Centro (Argentina).
 
Además de ser el Director del proyecto Banco de imágenes del Quijote: 1605-1915 (www.qbi2005.com), el mayor banco de imágenes sobre la ilustración quijotesca, con más de 17.000 imágenes, forma parte del equipo de redacción de la Gran Enciclopedia Cervantina, del que se han publicado ya nueve volúmenes. Ha trabajado sobre la iconografía quijotesca, del que ha publicado dos monografías: Los primeros ilustradores del Quijote (2004) y Leer el Quijote en imágenes (2007). En el año 2010, editó el Quijote para una edición ilustrada por el dibujante argentino Rep (Castalia), en el 2013, Miguel de Cervantes Saavedra, natural de Alcalá de Henares, con ilustraciones de Rep (Azul, Editorial Azul), y en el año 2015, una nueva edición del Quijote (Madrid, Verbum).
 
En el año 2016 ha publicado el primer tomo de su biografía de Cervantes: La juventud de Cervantes. Una vida en construcción (Madrid, EDAF), de la que saldrán otros dos volúmenes. En la actualidad, es el director académico del Quijote universal, que reúne traducciones de más de 150 variedades lingüísticas, que publicará la editorial Antonio Machado libros en noviembre de 2016.
 
Fuente: http://asociaciondecervantistas.org