Josep Rull

Barcelona, Hotel Palace (Gran Vía de les Corts Catalanes, 668) 9:00 horas
Viernes, 21 Noviembre, 2014 - 09:00

Desayuno Informativo del Fórum Europa Tribuna Catalunya, organizado por Nueva Economía Fórum, con el patrocinio de Assistència Sanitària y Grupo Santander. Plazas Limitadas

Josep Rull
Coordinador General de Convergència Democràtica de Catalunya

mostrar biografía

Nascut a Terrassa el 2 de setembre de 1968. Casat i amb dos fills. Llicenciat en Dret per la UAB. Advocat de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa. Col·laborador dels Serveis Jurídics de l’Associació Catalana de Municipis (1993-1995). Responsable de Relacions Institucionals de la Junta de Residus (1995-1997).
 
Militant de la JNC, en fou secretari general del 1994 al 1998.
 
Milita a Convergència des del 1989 i n’és conseller nacional des del 1992. N'ha estat membre del Comitè Executiu Nacional i del Secretariat Permanent.
 
Ha estat regidor de l’Ajuntament de Terrassa des de 2003 fins el setembre de 2014.
 
Diputat al Parlament des de 1997. Durant la VIII legislatura va ser adjunt al Portaveu del Grup Parlamentari de CiU i portaveu d’aquest grup a la Comissió de Política Territorial. Actualment és el secretari tercer de la Mesa del Parlament.at des de desembre de 2010. Actualment també és Coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya.
 
Fuente: www.convergents.cat

Presentador

Vicenç Villatoro
Director del Centre de Cultura Contemporánea de Barcelona (CCCB) y escritor

mostrar biografía

Com a escriptor
Ha publicat diverses obres (veure Bibliografia) en l’àmbit de la narrativa, la poesia, la memorialística i l’assaig polític. Ha obtingut els principals premis de la literatura catalana: Sant Jordi, Sant Joan, Ciutat de Barcelona, Ciutat de Palma, Prudenci Bertrana, Documenta… L’any 2004 va guanyar el premi Carlemany amb la novel•la “La derrota de l’àngel”, i el  2006, el premi Vaixell de Vapor de literatura infantil amb el volum “La Torre”. El 2010, el Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes amb la novel•la “Tenim un nom”.Va ser membre del col•lectiu Ofèlia Dracs, amb el que va participar a les obres “Essa efa” i “Bocatto de cardinale”.
 
És autor de lletres de cançons -“Fugida”, amb Ramon Muntaner i diversos textos amb Registre 23- i coautor de diversos guions cinematogràfics: “La teranyina”, “Havanera”, “L’escot”, etcètera. Autor del guió del documental “Castellers del món”.
 
Ha estat Comissari de les exposicions “Escolta, Espanya”, “Catalunya, tierra de acogida” i “Veus”.
 
Participa en el jurat de diversos premis de narrativa en llengua catalana.
 
Com a periodista
Ha treballat al Diari de Terrassa, El Correo Catalán, Avui i TV3.
 
A El Correo Catalán va ser cap de la secció de cultura i espectacles.
 
Va ser director de l’Avui entre 1993 i 1996 i director adjunt entre el 1991 i el 1993.
 
Ha estat cap de la secció de cultura de TV3, director i presentador dels programes “Trossos” i “Crònica 3″ així com també presentador del programa Millenium. Entre 2002 i 2004 ha estat director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. L’any 2005 presentador del programa “De llibres” al Canal 33. Actualment col•labora amb el programa de llibres Qwerty de BTV i amb el comentari de llibres al magazine “Connexió Barcelona”.
 
Com a articulista, ha col•laborat en diversos mitjans, entre ells l’Avui, El Periódico, El País, El Temps, Rac1, Catalunya Ràdio, Com Ràdio, etcètera.
 
Ha estat professor de Gèneres d’Opinió a la Facultat de Ciències de la Informació de l’UAB. Regularment fa de professor i de conferenciant, preferentment de temes literaris.
 
Director Cultural de la Fundació Enciclopèdia Catalana entre el 2000 i el 2002.
 
En l’àmbit polític
Ha estat director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya entre 1997 i 2000.
 
Diputat al Parlament de Catalunya per CiU entre 1999 i 2002.
 
Fuente: www.villatoro.cat

Comentarios

TIene usted que solicitarlo a través del botón de inscripción o enviando un correo electrónico a inscripciones@nuevaeconomiaforum.org
Gracias de antemano.