Albert Batlle

Barcelona, Hotel Palace (Gran Vía de les Corts Catalanes, 668) 9:00 horas
Jueves, 11 Diciembre, 2014 - 09:00

Desayuno Informativo del Fórum Europa Tribuna Catalunya, organizado por Nueva Economía Fórum, con el patrocinio de Grupo Santander y Assistència Sanitària. Plazas Limitadas

Albert Batlle
Director de los Mossos d’Esquadra

mostrar biografía

Albert Batlle i Bastardas (Barcelona, 1953), llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona. Polític i gestor públic, ha desenvolupat gran part de la seva trajectòria política i professional al servei de les institucions públiques: Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Oficina Antifrau.
 
A finals de l’any 2003, va ser nomenat Secretari de Serveis penitenciaris, Rehabilitació i Justícia juvenil, òrgan adscrit al departament de Justícia de la Generalitat, càrrec que va desenvolupar fins el gener de l’any 2011. En aquesta responsabilitat, va impulsar diversos projectes i iniciatives en els àmbits de les infraestructures penitenciàries i de justícia juvenil; la professionalització, especialització i la formació inicial i contínua dels recursos humans de l’execució penal; la rehabilitació i la reinserció social i laboral de persones sotmeses a mesures penals; el desenvolupament d’un marc normatiu i organitzatiu autonòmic; una justícia juvenil adaptada a la nova legislació; una major col•laboració i participació social i institucional amb el sistema d’execució penal; un nou model d’execució penal a la comunitat, tot fomentant les mesures penals alternatives, i un model d’atenció a la víctima del delicte integral.
 
Ha estat vinculat durant els darrers 30 anys a la política municipal i autonòmica i, en especial, als àmbits del municipalisme, l’esport, l’execució penal i la reinserció sociolaboral. Entre els anys 1977 i 1983, va exercir l’advocacia. L’any 1983 va iniciar la seva trajectòria política com a regidor a l’Ajuntament de Barcelona on, fins l’any 2003, va desenvolupar diversos àmbits de responsabilitat, tant com a càrrec electe com a gestor en els àmbits de les relacions ciutadanes, l’urbanisme i el territori, el turisme, els serveis funeraris, l’esport i l’olimpisme, l’educació i els serveis socials.
 
Des del novembre del 2011 i fins el mes de juny de 2014 exerceix el càrrec de director adjunt a l’Oficina Antifrau de Catalunya, al qual va ser nomenat amb la conformitat prèvia de la corresponent comissió parlamentaria.
 
Al juny de 2014 es nomenat Director General de la Policia del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.
 
Durant tots aquests anys ha participat activament com a ponent en diferents jornades, cursos, seminaris; sobre municipalisme, polítiques socials, àmbit penitenciari i rehabilitació juvenil, i foment de la integritat a les institucions públiques, entre altres.
 
Fuente: Direcciò General de la Policia del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya

Presentador

Josep Maria Vallès
Exconseller de Justicia de la Generalitat de Catalunya y Catedrático de Ciencias Políticas de la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB).

mostrar biografía

Josep Maria Vallès, catedrático de ciencia política de la UAB, es licenciado en derecho por la Universitat de Barcelona y realizó estudios de ciencia política en el Instituto de Estudios Políticos de París; se formó también en dirección de empresas en la Escuela Superior de Administración y Dirección de Empresas. En 1989 fue uno de los impulsores de la Facultad de Ciencias Políticas y Sociología de la UAB, de la que fue el primer decano. Entre el año 1990 i 1994 fue rector de la universidad.
 
Miembro del Colegio de Abogados de Barcelona, fue conseller de Justícia de la Generalitat y diputado del Parlament de Catalunya. Actualmente colabora frecuentemente con el diario El País.
 
Fuente: www.uab.cat